Terugblik sfeervolle kerstoptredens bij De Keizerskroon met een koninklijk tintje!

Het nieuwe jaar is al weer een paar weken oud en we kunnen met grote vreugde terugkijken op sfeervolle kerstoptredens bij Bilderberg Hotel De Keizerskroon!

Kerstavond met pianist Jan Willem van Delft en gitarist Jay-P Beijersbergen

Aan het einde van de middag werden we gastvrij ontvangen met een heerlijk kopje koffie in de sfeervolle vernieuwde ‘Kingstreet’ Lounge. Vele gasten waren inmiddels in het hotel gearriveerd en het was er al erg gezellig. Na de koffie installeerde de muzikanten hun instrumenten en bouwde de techniek op. Voordat het optreden begon hebben we eerst nog genoten van een heerlijk maaltijd met een goed glas wijn, wat een vreugde! Daarna speelden Jan Willen en Jay-P een aantal sfeervolle instrumentale kerstnummers tijdens het aperitief in de ‘Kingstreet’ Lounge.

Na het aperitief verplaatsen we ons naar de Koningzaal van de Keizerskroon. Hier genoten de gasten van een culinair driegangendiner. Tussen de gangen door speelden de muzikanten ook weer mooie nummers en daar genoten de gasten zichtbaar van. Ze zongen of neuriede mee en er werd ook spontaan gedanst. Kortom een mooie start van het kerstarrangement. Na afloop ontvingen Jan Willem en Jay-P veel complimenten. En zij hebben ook erg genoten van deze avond!

Gospelworkshop 2.0 met André Bijleveld tweede kerstdag

Na vele enthousiaste reacties van de workshop in 2014 konden de gasten afgelopen jaar wederom hun zangtalenten ontdekken! En deze keer hadden nog meer gasten zich opgegeven, in totaal deden 70 deelnemers mee, een prachtig projectkoor! Sommige gasten hadden het Kerstarrangement speciaal geboekt vanwege de workshop, hoe cool is dat! En ja, het was werkelijk weer een groot feest! Na wat stemoefeningen en de spieren losmaken werden de deelnemers verdeeld in alten, sopranen en mannen. De tekstblaadjes werden uitgedeeld en het repeteren ging beginnen met als uitdaging het nummer Mary had a baby. Met de nodige humeur en af toe van de wijs studeerde ze hun partijen zo goed mogelijk in. En toen kwam de vraag van André wie een stukje solo wilde zingen, 8 deelnemers durfde deze uitdaging aan te gaan, wat was dat gaaf! Zij traden uit hun comfort zone en zongen uit volle borst hun solo. Tussen het zingen door werden de gasten ook nog getrakteerd op een lekker glas glühwein en kon men even op adem komen.

Als afsluiting werden er nog een paar nummer opgefrist die we in 2014 hebben gerepeteerd zoals Go, tell it on the mountains, Mary’s boy child en We wish you a merry Christmas.

Na de workshop, aan het begin van de avond druppelden de koorleden van gospelkoor Next Generation uit Apeldoorn binnen. Zij gaven een miniconcert tijdens het aperitief in de ‘Kingstreet’ Lounge. De deelnemers zongen de nummers die zij ’s middags hadden ingestudeerd mee samen met de zangers en zangeressen van Next Genetion onder bezielende leiding van André Bijleveld en gitarist Harm-Jan van Zeben. Het was geweldig! Iedereen genoot volop en zag er schitterend uit!

Na afloop waren de reacties ‘laaiend enthousiast’! Ja, het was ontzettend leuk en we kunnen met veel plezier terugkijken op een zeer geslaagde workshop! Kijk voor een korte impressie ook op https://www.burodorgelo.nl/workshop-black-gospel/

Daarna vertrokken de gasten per paardentram naar Paleis het Loo voor een culinair vijfgangendiner met een koninklijk tintje.

Natalie Booij en band op Paleis het Loo tweede kerstdag

Toen de eerste gasten arriveerden in de prachtige balzaal van Paleis het Loo zong Nathalie Booij ondertussen prachtige nummers, zij werd begeleid door pianist Dennis Weelink en gitarist Mark Pardijs. Het paleis was heel mooi verlicht en in de balzaal stonden prachtig gedekte tafels, helemaal in kerstsfeer! De gasten werden naar hun tafels begeleidt, zij beleefden een culinaire avond met een vijfgangendiner inclusief wijnarrangement. En Nathalie straalde in haar mooie jurk! De sfeer was geweldig en de muziek was prachtig. Nathalie zong o.a Silent Night en Fly me to the moon. En tussen de gangen door heeft men ook nog heerlijk kunnen dansen.  Aan het einde van de avond ontving de ‘crew’ een daverend applaus voor hun culinaire talenten en gastvrijheid! Daarna gaf Nathalie nog een toegift, echt super! Na afloop stapten de gasten weer in de paardentram en werden zij teruggereden naar Hotel De Keizerskroon. Daar stond nog een heerlijk kopje koffie voor hun klaar. Iedereen heeft ontzettend genoten van deze bijzonder mooie avond!

Kortom, de muzikale omlijsting van het kerstarrangement van Bilderberg Hotel De Keizerskroon was geslaagd!