Blues en boogiewoogie pianist

A man and his music

Onze pianist speelde al op jonge leeftijd boogiewoogie op de piano. Zijn passie voor deze muziek, maar ook voor vele andere stijlen, zorgde er later voor dat hij in Zwolle naar het conservatorium ging waar hij cum laude afstudeerde.

Hij heeft zich de afgelopen jaren als solopianist verder weten te ontwikkelen, van jazz tot pure piano blues en van licht klassiek tot popmuziek.

Als pianist laat hij graag ‘oude’ tijden herleven waarin de pianist nog centraal stond. Een ballroom waar mensen elkaar ten dans vroegen of die specifieke sfeer in de lobby van een groot, luxueus hotel in New York of Parijs. Het waren gelegenheden waar stijlvolle muziek nog echt iets kon bijdragen aan de beleving van de gasten.

Ook staat de pianist in Nederland bekend als boogiewoogie, blues, New Orleans en rock ’n roll pianist en zanger en heeft hij op vele festivals in binnen- en buitenland gestaan. Tevens speelde hij samen in theatershow The Grand Piano Boogie Train met bekende boogie-woogie pianisten als Jaap Dekker, Rob Hoeke en Martijn Schok.

Door zijn ervaring en uiteenlopende repertoire stelt hem in staat om altijd een gepast en muzikaal verhaal te kunnen verzorgen voor iedere gelegenheid. Van dampende kroegen tot elegante landhuizen en van gezellige instore optredens tot intieme huisconcerten.

Zijn interesse in muziek is breed en zodoende is hij actief met veel uiteenlopende bezettingen. Onder zijn formaties zitten grote bands, kleine bands, duo’s, trio’s, maar ook het muzikaal begeleiden van een piloot op vliegshows behoort tot zijn muzikale activiteiten.

Blues en boogiewoogiepianist

Blues en boogiewoogiepianist - Jeroen

Blues en boogiewoogiepianist

Blues en boogiewoogiepianist - Jeroen